zondag 28 februari 2010

Voorjaarsvakantie

Het onderwijs is gezegend met allerlei vakanties. Periodes waarin je even niet naar school hoeft en andere leuke dingen kunt organiseren. Dat hoeven dan even geen onderwijsdingen te zijn. Voor mij was de afgelopen week, waarin we voorjaarsvakantie hadden een goede gelegenheid om mijn oudste zoon, die in Jordanië werkt, te gaan opzoeken. Jordanië is niet meteen een land waar je aan denkt om naar toe te gaan. Dankzij mijn zoon zijn we toch gegaan en dat is zeker niet tegengevallen. Jordanië blijkt een mooi land, met vriendelijke mensen. Levendig qua cultuur, fantastisch qua landschap. Natuurlijk hebben we Petra bezocht en in de Dode Zee gedreven, hebben we in de buitenlucht overnacht in de woestijn in Wadi Rum en zijn natuurlijk per kameel (die eigenlijk een dromedaris is) terug naar de auto gereisd. Zulk soort dingen doe je nu eenmaal als toerist. Maar het belangrjkste vond ik toch de ontmoeting met de mensen. Neem nu bijvoorbeeld Sabah Ali, die onze geweldige desert experience had georganiseerd, een leuke jonge ondernemer die fantastische ervaringen aanbiedt in zijn land: http://www.desert-experience.org/, enthousiast bezig met zijn bedrijf. Of de ontmoeting met de collega's van mijn zzon bij de Arab Potasch Company, die uit de Dode Zee kaliumzouten winnen, met hen had ik een leuk gesprek over het verschil in pensioenen in Nederland en bij hun bedrijf. Mensen blijven mij altijd weer intrigeren op zo'n reis. Mijn foto's zijn echter voornamelijk landschappelijk geworden en ook wel een beetje 'zoölogisch' vanwege de kamelen (de veulentjes zijn ronduit schattig!).

Na een dergelijke reiservaring kun je over het algemeen je werk wel weer aan, ook al weet je dat er van alles aan stress aan zit te komen! :-(  (ik begin al als een voetballer te praten, heb je dat wel in de gaten?)

2 opmerkingen:

essen2punt0 zei

Pierre, adembenemend zijn je foto's! Wow!

Jordanië zal inderdaad niet snel mijn eerste keuze zijn. Maar je foto's brengen me, wie weet, nog eens op andere gedachten.

(En het wat vast ook heerlijk om je zoon weer te zien. Fijn!)

Pierre Pinkse zei

Dank voor je enthousiaste reactie op mijn fotowerk. Het leverde mij meteen een twittervolger op!