woensdag 16 december 2009

Onderwijsblogs

In het kader van les 2 van 23 onderwijsdingen heb ik gekeken naar een aantal onderwijsweblogs. Veel mensen schrijven over onderwijs en ik denk dat als je er wat tijd aan besteedt, er zeker interessante logs zijn, die je als onderwijsmens kunnen informeren en enthousiasmeren. Het lastige lijkt me het bijhouden, zowel schrijven als lezen. Ook de weblog van ons CvB-lid Arend Runia heb ik in dit kader weer even bekeken. Knap hoe hij steeds weer de actualiteit becommentarieert. Ik houd het er maar op dat het bijhouden een tweede natuur wordt. Dan lukt het wel en bovendien zal commentaar op je log stimulerend werken. Ik moet dat zelf nog gaan ervaren!

"Captain's log, stardate 16549, we are approaching a new world, that we are gonna discover."

2 opmerkingen:

Arend Runia zei

Hoi Pierre,
Het schrijven van blogs is bij nog steeds geen tweede natuur. Bij vlagen heb ik de smaak te pakken maar dan raak ik het weer kwijt en moet ik me er toe zetten.
Inmiddels blog ik drie jaar en dat heeft als leuke bijkomstigheid dat ik nu kan nalezen wat ik toe dacht. Nooit bedacht dat ik daar nu aan zou hechten. Het is als folo's: Plaatjes uit het verleden en dus inzicht...

essen2punt0 zei

Ik schaar me in deze gedeeltelijk achter Arend. Ik vind het schrijven geen tweede natuur, maar het communiceren in alle diverse netwerken wel.

Ik heb zojuist mijn eindejaarspost ook geschreven.
Inderdaad is teruglezen wel iets wat je een avond kan bezighouden.