zondag 27 december 2009

Video in je weblog plakkenIn je weblog kun je een video uit Youtube insluiten. Werkwijze is als volgt: Als je een video wilt insluiten, kopieer je de code uit het vak 'Insluiten'. Dit vak vind je in het vak 'Over deze video' op het moment dat je de video bekijkt. Zodra je de code hebt gekopieerd, plak je deze in je website of blog om de video in te sluiten.


Als voorbeeld heb ik een video over het Thomas a Kempis College ingesloten. We hebben als school een Flipvideo aangeschaft waarmee we sportieve situaties vastleggen en publiceren op Youtube. Er is zelfs een speciale site voor gemaakt. Deze video gaat over freerunnen, een sport waar ik te oud voor ben, maar die buitengewoon 'hot' is.

3 opmerkingen:

essen2punt0 zei

Je hebt gelijk. Heb je ook gezien dat je zelfs de kleuren om je ge-embedde (ofwel: ingesloten) filmpje kunt aanpassen?

Je hebt een leuk filmpje toegevoegd waar mijn beider zonen echt in trance naar hebben gekeken.
Leuk dat jullie als school zoiets opnemen en laten zien. Super!

Pierre Pinkse zei

Hoi Annemarie,

Ik heb dat niet gezien. Ik veronderstel dat je dat tijdens het embedden zelf doet en niet achteraf!
Ik heb intussen ook ontdekt dat je met de filmfragmenten in de Flip een prachtig gemonteerd filmpje kan maken, met muziek er onder! Leuk en dat geeft weer extra dimensies aan het gebruik van de Flip!

essen2punt0 zei

Je doet dat inderdaad door in youtube door op de tekst bij 'insluiten' te klikken. Dan kun je vervolgens nog het een en ander wijzigen.

Leuk is de Flip! Wanneer je nog een filmpje hebt voor de 'deel' hoor ik het graag. :)