maandag 4 januari 2010

The semi-final destination

En toen moesten we evalueren. Wat vond ik van de eerste 'dingen'? Dingen of ondingen? Foto's op internet zetten, bewerken, rss-feeds, weblog maken, filmpjes maken en bewerken.... allemaal leuk en eerlijk gezegd ook een beetje verslavend. Ik zie een duidelijke parallel met wat we op school doen met de website en ons intranet. Ook daar zetten we foto's en filmpjes op en maken we gebruik van nieuwberichten. We hebben de beschikking gekregen over een digitale nieuwsbrief, die we kunnen gaan gebruiken om geïnteresseerden toe te sturen. Onze sectie bewegingsonderwijs maakt filmpjes en zet ze op Youtube. Kortom we groeien in het gebruik van web 2.0 achtige toepassingen. Vandaag hebben we een 'knoppencursus' gehad voor de nieuwe Smartboards op school. Het is er eindelijk van gekomen, er hangen er totaal 17 en meteen in gebruik! Ik was geweldig enthousiast toen ik zag wat de mogelijkheden allemaal zijn. Natuurlijk kost het de docent voorbereiding, maar dat kost een gewone 'krijtbordles' ook, maar deze interactieve manier, met gebruikmaking van - jawel - internettoepassingen, YouTube, educatieve sites etc. levert de leerling veel meer op. Ik ben er in anderhalf uur van overtuigd geraakt dat invoering van Smartboards bijdraagt aan onderwijsvernieuwing (al is het maar voor een stukje!)
Natuurlijk laat ik hier even een klein deel van de knoppencursus zien, via YouTube! Zelf gemaakt vanmiddag met mijn nieuwe Flipvideospeeltje ;-)

3 opmerkingen:

essen2punt0 zei

Verslavend zijn de dingen zeker. Wel merk ik zelf na verloop van tijd dat je kiest voor een aantal toepassingen en de andere dingen wat naast je neer gaat leggen.
Daarnaast heb je ook het geluk dat we begonnen zijn met je eigen passen: foto's en filmpjes.

Ik ben wel benieuwd in hoeverre je inschat dat jouw docenten het smartboard ten volle gaan gebruiken. Wat denk je?

Je zou bij een volgende cursus eens kunnen vragen of je je flip niet de hele tijd aan mag laten en zodoende een terugkijkmogelijkheid te bieden voor docenten die niet konden aanhaken. Ook op jullie intranet is er veel mogelijk mbt afgeschermd delen toch?

Pierre Pinkse zei

Passie bedoel je? ;-) Ik denk dat een aantal docenten heel vlot met heel veel mogelijkheden aan de slag gaan en dat een aantal eerst nog zal terugvallen op de standaard: elektronisch bordschrijven. Maar ik heb er wel vertrouwen in. Ik geniet als ik nu door de gang loop en al die borden zie gebruikt worden.
Wij hebben ook wel intranetmogelijkheden voor bepaalde gebruikersgroepen. Ik heb nu alleen wat sfeerbeelden willen maken. Ik moet nog aan de gang met monteren van HD-kwaliteit, maar de tijd is nu opeens wat beperkter geworden! ;-)

essen2punt0 zei

Ik bedoelde inderdaad passie. :)

Wat gek. Hoe komt het toch dat je minder tijd gekregen hebt? ;)