zondag 31 januari 2010

vodcast

Ja, een beetje een teleurstelling dit ding. Eerder in de dingen hebben we het al over video online gehad. Dit levert me niets nieuws op. Of ik wist het allemaal al :-(
Wij gebruiken op school bij de gymlessen al videoopnames die we op het internet publiceren. Ik liet daar al eerder wat van zien in mijn blogs. Ook bij het praktijkonderwijs hebben we een Flip Video aangeschaft om de leerlingen video's te laten maken op hun stageplek. Weliswaar is dat in eerste instantie bedoeld voor hun portfolio, het kan ook heel goed op YouTube. Ik ga er van uit dat YouTube filmpjes, zelfgemaakt of van YouTube zelf gehaald, meermalen gebruikt zullen worden op onze smartboards. Plaatjes en bewegend beeld hebben de toekomst. Plakken in een blog heb ik al eerder gedaan, maar hier is er nog een. Een fraaie reactie op de Ipad van Apple.... is dit geschiedenisles?

2 opmerkingen:

essen2punt0 zei

Geen geschiedenis, maar wel een leuke persiflage. :)

Over dit onderwerp weet je inderdaad al heel veel. Dan lijkt het alsof er niets nieuws verteld wordt. Maar vertel eens: voelt dat ook niet alsof je in ieder geval een aantal dingen b beheerst?
Geef ook weer zekerheid dat je echt al genoeg weet over 'de dingen' toch? ;)

Pierre Pinkse zei

Ik begin de dingen nu al uit te venten bij diverse mensen. Vandaag nog iemand die ons helpt bij het implementeren van een e-portfolio. Ik heb hem de site 23onderwijsdingen doorgegeven. Ik zou het super vinden als ik onze docenten net zo enthousiast zou kunnen krijgen, want het werken met een aantal dingen heeft absoluut meerwaarde voor het onderwijs. Maar dan moeten we eerst de dijk van weerstand met een tsunami laten doorbreken.