Ding 9 van 23 onderwijsdingen gaat over veiligheid en privacy op Internet. Goede artikelen, onthutsende stukjes. Vreemd vind ik wel, dat we als cursisten eerst een weblog maken, onwetend als we zijn, ons hele hebben en houden er in zetten en dat alles publiceren en dan pas in ding 9 leren dat je dat niet moet doen. Oef, goede raad is duur, maar ik heb er iets op gevonden: er is een digitale zelfmoordtool, waarmee je je identiteit op sociale netwerken om zeep kunt helpen. Je kunt er alles over lezen op tweakers.net, overigens de beste site van 2009. Hier is de link: http://tweakers.net/nieuws/64645/zelfmoordmachine-wist-sporen-van-gebruikers-sociale-netwerksites.html
Hyves kan hij nog niet aan, maar daar zat ik gelukkig nog niet op! Ik had wel een account bij Plaxo, maar die heb ik gewoon leeg gemaakt. Nu is alleen mijn naam daar bekend. Hoe ik daar weer van af kan? Geen idee. De zelfmoordmachine gaat niet over Plaxo en daarom laat ik het maar zo.
Als ik mijn naam op Google opzoek, krijg ik heel veel hits. Gelukkig staan de zaken waarmee ik wel bekend wil zijn bovenaan. En heel diep weg staan mijn athletiekprestaties van jaren geleden. Niet heel goed, maar ik was er wel trots op en nog wel een beetje.
Ik heb wel gemerkt door alle research op internet, dat er geen "vasthoudender onthouder" is dan het world wide web.
Was mijn eigen geheugen maar zo goed of is het toch beter sommige dingen te vergeten?
vrijdag 1 januari 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Dag Pierre,
We hebben het bij de introductie inderdaad maar heel kort gehad over online privacy. Ik ben zelf geen voorstander van alles voor me houden en niets online publiceren omdat ik daarmee ook vooral anderen de vrijheid en ruimte geef om hun beeld over mij te maken ipv dat ik dat vooral zelf doe.
Je hebt op zich gelijk. Het lijkt veel logischer om ding 9 meer naar voren te halen. Maar was het punt dan net zo duidelijk bij je binnengekomen? Daarnaast, wat heb je in de voorgaande dingen nu echt over jezelf verteld wat je beschouwd als je hele 'hebben en houden'? Zitten daar nu echt dingen bij die je niet kwijt wilde?
Maar het world wide web is inderdaad heel vasthoudend. Soms ten goede en soms ten kwade. Er zijn voorbeelden ten kwade genoeg. Maar vergeet niet dat er ook voorbeelden ten goede meer dan in overvloed zijn.
Tenslotte wens ik je een geweldig goed en inspirerend 2010 toe!
Een reactie posten