zondag 17 januari 2010

Wie? Wiki!

Zoals je misschien ziet, zit er een koppeling onder mijn titel. Een wikiproef op de 23 onderwijsdingen wiki. Ik heb alles eens bestudeerd en ik kom tot de conclusie dat wiki's leuke dingen zijn. Omdat ik nog niet weet of wiki's helemaal openbaar zijn of met gebruikersnamen en wachtwoorden beveiligd zijn voor een groep, kan ik nog niet beoordelen of het nuttig is er een te maken via Wikispaces of dat er een bedrijfstool moet komen. Want ik zou best wel met een werkgroep op school samen aan een beleidstuk kunnen en willen werken via een wiki. Ik vind het dan natuurlijk niet prettig als de concurrentie (intern of extern) met mijn ontwikkelde ideeën aan de haal gaat. Ik ga dat nog uitzoeken, maar voorlopig vind ik wiki's top. Vooral de werkwijze, samen sleutelen en toevoegen.


4 opmerkingen:

essen2punt0 zei

Je kunt naar eigen believen een wiki besloten of openbaar maken.

Het hangt dus helemaal van je eigen voorkeur af. Je kunt ook heel gemakkelijk via 'google sites' een wiki maken. Het heet net iets anders, maar we doen er hetzelfde.

Zelf gebruiken we als projectleiders een wiki om de gegevens van het project biebsearch bij elkaar te houden en ook deelbaar. Maar dan wel besloten en alleen voor ons als projectgroep. Dat werkt buitengewoon efficient. het enige probleem? Je moet nog steeds zelf updaten.... ;)

Pierre Pinkse zei

Bij Wikispaces gaat het geld kosten als je helemaal besloten wilt, althans zo heb ik het begrepen. Waar zit dat 'google sites'?

essen2punt0 zei

google sites vind je hier.
Een voorloper van de biebsearchsite-in-de-maak vind je hier bijvoorbeeld. Ook gemaakt met Google sites. Of een willekeurig gevonden voorbeeld zoals hier

Pierre Pinkse zei

Goed te horen, ik heb natuurlijk meteen even gekeken en het lijkt behoorlijk simpel. Natuurlijk niet van belang voor mnij, maar voor mijn co-workers! ;-) Ik denk dat het handiger is dan wikispaces. Ik ga er mee aan de gang voor ons sportprofiel. Als ik niet op mijn fikken wordt getikt, omdat het allemaal via intranet moet :-( Het is nu wel weer mooi geweest. Weekend is over en morgen ter conferentie (heidagen directies Landstede). CU on wire